Nieuws

Het VakantieSpel blijft populair

Alphen aan den Rijn – Het VakantieSpel is onverminderd populair. Na de Thuiseditie van vorig jaar was het voor de organisatie afwachten of het Alphense publiek zijn weg weer kon vinden naar het evenement. Bij het openen van de inschrijvingen afgelopen zaterdag waren er al veel ouders snel bij om als eerste een deelnemersplek te bemachtigen. Het thema voor het fysieke, maar nog wel aangepaste VakantieSpel, is Olympische Spelen.  

De inschrijving voor deelnemers startte zaterdag 19 juni om 10.00 uur via de website. Al ruim voor die tijd werd de website druk bezocht. “We zijn erg blij met de grote belangstelling,” zegt voorzitter Robbert Zantingh, “we hebben als organisatie de laatste tijd veel werk verzet en zijn blij dat dit gewaardeerd wordt door het Alphense publiek”. In tegenstelling tot voorgaande jaren is Het VakantieSpel niet in één dag uitverkocht. “We merken de invloed van de onzekerheden rondom Covid-19”, zegt Robbert Zantingh, “nog niet iedereen heeft vakantieplannen vastgelegd. Dit werkt natuurlijk door op een evenement dat in de laatste week van de zomervakantie plaatsvindt. Ouders waren nog terughoudend en afwachtend. We verwachten dat de persconferentie van afgelopen vrijdag hier verandering in heeft gebracht.”   

Dit jaar biedt Het VakantieSpel vijf programma’s van drie dagen aan van 23 t/m 27 augustus 2021. Deze drie dagen bestaan uit twee dagen sport- en spel en één speurtocht. De eerste programma’s zijn al uitverkocht, maar voor de andere programma’s zijn nog steeds plekken beschikbaar.  Inschrijven is nog mogelijk tot en met woensdag 30 juni 2021. De organisatie geeft ouders hiermee de ruimte om hun vakantieplannen definitief te maken en nog in te schrijven voor Het VakantieSpel.   

De organisatie is blij met de grote belangstelling voor de 63e editie van Het VakantieSpel die plaatsvindt van 23 t/m 27 augustus 2021. Het thema van dit jaar is Olympische Spelen.