Nieuws

Nieuwe Vakantiespelvoorzitter

Nieuwe Vakantiespelvoorzitter staat te popelen

Alphen aan den Rijn – Stefan de Graaf wordt de nieuwe voorzitter van Stichting Vakantiespel. De Graaf, al jaren actief in de organisatie die onder andere jaarlijks Het VakantieSpel en de Alphense Sinterklaasintocht organiseert, staat te popelen om te beginnen. “Ik kan niet wachten om straks de bestuurshamer over te nemen”, aldus De Graaf. Scheidend voorzitter Robbert Zantingh is blij dat er een goede opvolger is gevonden. “Stefan is uitermate geschikt om deze rol op zich te nemen. De Stichting had zich geen betere opvolger kunnen wensen.” De Graaf wordt momenteel ingewerkt en na Het VakantieSpel, dat 23 t/m 27 augustus plaatsvindt, officieel benoemd. 

Startmoment
Hoewel Stefan de Graaf bekend is in de organisatie, onder andere als bestuurslid, wilde hij eerder de rol nog niet vervullen. “Ik zou te weinig tijd hebben vanwege mijn studie en werk en daardoor niet de volle focus kunnen houden op het voorzitterschap,” vertelt hij. Gevraagd naar de plannen die hij heeft, antwoordt De Graaf: “We gaan in ieder geval door op de weg die we in de afgelopen tijd zijn ingeslagen.” Hij vertelt dat de organisatie bezig is met een verandering in de organisatiestructuur en dat de stichting te maken heeft met effecten van de corona-crisis. “Een makkelijk startmoment is het dus niet,” zegt De Graaf, “maar in een gespreid bed terecht komen had ik niet gewild.”  

Afscheid 
De voorzitter van de afgelopen 5 jaar, Robbert Zantingh, ziet een klein beetje op tegen het afscheid. “Stichting Vakantiespel is heel lang een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven geweest,” vertelt hij, “na 20 jaar vrijwilligerswerk zit deze organisatie in mijn hart. Ik heb er ontzettend veel geleerd en koester warme herinneringen.” Spijt van de beslissing om te stoppen heeft hij echter niet. “Al met al kost het ook veel tijd en dat kan ik straks aan andere dingen besteden”, lacht Zantingh. Voorlopig neemt hij tijd om afstand te nemen. Maar niet te lang, vertelt hij. “Vrijwilligerswerk is veel te leuk en ontzettend belangrijk.”