Nieuws

VakantieSpel 2021 komt eraan!

Het is nu toch echt bijna zover. Het VakantieSpel 2021 gaat maandag 23 augustus van start. We kijken ernaar uit om alle deelnemers en vrijwilligers dit jaar fysiek te kunnen ontvangen.  

Het VakantieSpel gaat maandag 23 augustus van start op drie locaties in Alphen aan den Rijn. Op de velden van Alphense Boys en de Alphen Eagles staat een geweldig spelprogramma klaar voor de deelnemers. In Kerk en Zanen rond het Europapark wordt gestart met de speurtocht, die op donderdag en vrijdag verplaatst naar Beerendrecht rondom Park Rijnstroom. Deelnemers konden zich tot 30 juni inschrijven en hebben bij het inschrijven gekozen uit één van de vijf driedaagse programma’s waarin ze alle activiteiten één keer doen. ‘Op deze manier kunnen we dit jaar een grote groep deelnemers verwelkomen en laten genieten van die echte VakantieSpelsfeer’, aldus voorzitter Robbert Zantingh. Deelnemers verzamelen op de locatie van hun spelprogramma van die dag toe en blijven daar ook. Uiteraard worden de alle maatregelen gehanteerd, zoals 1,5 meter afstand, die voorgeschreven zijn door de overheid. ‘Als organisatie moeten we ons natuurlijk aan de meest recente maatregelen houden’, aldus de voorzitter, ‘in de afgelopen weken hebben we goed contact gehad met de gemeente die ons geholpen heeft Het VakantieSpel veilig te kunnen organiseren. De komende dagen worden nog wel de laatste details afgestemd.’ 

We zijn vooral heel blij dat Het VakantieSpel door kan gaan. ‘Vooral het feit dat we fysiek kunnen genieten van alle deelnemers en vrijwilligers is fantastisch. Dat hebben we vorig jaar echt gemist’, aldus Robbert Zantingh. ‘Ook zijn we onze sponsoren dankbaar die ons in deze rare tijd toch weer volop willen ondersteunen. We gaan er echt een gezellige week van maken met speurtochten, en sport en spel’, voegt Robbert eraan toe.