;
Spelletjes Vakantiespel 2017
Spelletjes Vakantiespel 2017
Spelletjes Vakantiespel 2017

Doe eens gek op vrijdag
Op maandag gaan de groepjes spelletjes spelen om stickers te verzamelen in hun paspoort. Het paspoort krijgen de groepjes bij entree op het veld. Totaal zijn er 5 stickers te verdienen voor in het paspoort. Voor 1 sticker in het paspoort moeten ze 10 spelletjes gespeeld hebben. Hiervoor krijgen de groepjes een 10 rittenkaart. Als deze vol is dan kunnen ze de officiële paspoortsticker ophalen bij de marktkraam. Hier krijgen ze dan ook gelijk een nieuwe 10 rittenkaart mee voor de volgende paspoortsticker. Totaal kunnen ze vandaag 3 officiële paspoortstickers verzamelen. De andere 2 kunnen worden verdiend tijdens de vossenjacht.
Maar let op! Zonder dit paspoort kan je vrijdag niet meedoen!

RISKant op Safari
Jullie gaan RISKant op Safari. De bedoeling is dat jullie zo veel mogelijk dieren gaan veroveren voor jullie eigen kleur. Welke groep scoort de meeste punten of is het snelst? Zijn jullie dat? Dan verandert het dier op de wereldkaart in jullie kleur. Maar kijk uit want de andere kleuren kunnen ze weer terugveroveren met een nog snellere tijd of met nog meer punten. Dus kom regelmatig kijken welke kleur de meeste dieren heeft. Op dinsdag gaat geel/oranje van start. Zij zetten de punten neer die groen/blauw op woensdag en wit/paars op donderdag moeten proberen te verbeteren. Welke kleur heeft aan het eind van de week de meeste dieren veroverd?

Freek Vonk Bootcamp
Jullie gaan een tocht door Afrika maken en THE BIG FIVE spotten! Jullie krijgen een stempelkaart met de vijf bekendste dieren in Afrika. Het speelveld is verdeeld over vijf delen, ieder dier van de big five heeft zijn eigen deel. Bij elk spelletje dat jullie gedaan hebben krijgen jullie een stempel achter het dier. Uiteindelijk zullen jullie 30 stempels op je kaart hebben en ook alle dieren gespot hebben! Als je de dieren tegenkomt, kunnen jullie misschien nog leuke foto’s maken met dit dier! Pas wel op voor de stropers! Die zijn heel actief in Afrika! Deze stropers kunnen ervoor zorgen dat jullie de stempelkaart niet vol krijgen. Maar wie weet kunnen jullie iets bedenken om toch je stempelkaart vol te krijgen...

Vossenjacht
Jullie gaan op zoek naar verschillende vossen! Door bepaalde opdrachten te doen of goed de kaart te lezen die jullie hebben, kunnen jullie vossen vinden of aanspreken. Let goed op en bewaar de kaart goed! Er kan zomaar een opdracht of aanwijzing bij zitten waar je je kaart voor nodig heb. In het gebied staat ook een kompas. Op dit kompas staan ook een aantal aanwijzingen om de vossen te vinden.
Voor wit/paars wordt de vossenjacht gecombineerd met een handelsspel: de handelaren willen zoveel mogelijk handelswaar hebben. Daar kunnen ze alleen aan komen door te ruilen met jullie. Bij de vossen kunnen jullie bepaalde handelswaren verkrijgen. Bij de vossen moet je een opdrachtje doen voor dat je die handelswaren kan verkrijgen. Die opdrachten kunnen elke keer anders zijn. Jullie moeten zelf ook verschillende handelswaren verzamelen door slim te handelen met de handelaren en door het uitvoeren van de opdrachten van de vossen.

Wat hebben jullie op maandag gedaan?
Vrijdag kunnen jullie je volle paspoort inleveren en krijgen hiervoor een quiz. Deze quiz moeten jullie zo goed mogelijk beantwoorden want hiermee kunnen jullie een prijs winnen. Als de quiz is ingeleverd dan krijgen jullie een laken met stiften om het mooiste spandoek te maken voor tijdens de lichtjesparade later op de avond. Ook zijn er diverse spelletjes rond het veld die jullie kunnen doen.

Deel dit bericht:

Meer nieuws
Meer nieuws
Vakantiespel en de VOG
Inkorting Donderdag Prog...
Volg ons!
Volg ons!