Vraag en antwoord - deelnemer

Wanneer kan ik kinderen / deelnemer inschrijven voor het Vakantiespel 2018?

De inschrijvingen voor deelnemers zal van start gaan op zaterdag 21 april 2018 10:00 uur.

Wat is het Vakantiespel?

Stichting Vakantiespel is een vrijwilligersorganisatie uit Alphen aan den Rijn die kinderen van groep 3 t/m 8 in de laatste week van de basisschoolvakantie hun leukste week van de vakantie bezorgt. Het Vakantiespel is één van de grootste kinderevenementen in zijn soort in Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 1.700 kinderen mee aan het Vakantiespel.

Wat kost het Vakantiespel?

Met dank aan onze sponsoren kunnen we het inschrijfgeld voor kinderen laag houden.

Het inschrijfgeld voor kinderen bedraagt dit jaar € 16,- per kind en moet tijdens het inschrijven via iDeal betaald worden.

Mijn zoon/dochter zit in groep 2 en is 6 jaar mag hij/zij dan meedoen met het vakantiespel?

Als een deelnemer het komende schooljaar naar groep 3 gaat kan hij/zij meedoen met het Vakantiespel. Het Vakantiespel wordt namelijk georganiseerd voor kinderen die in groep 3 t/m 8 van de basisschool zitten. Dit zijn kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar.

Wat zijn de kleuren van de groepen?

Op basis van leeftijd zijn/worden de groepen ingedeeld in 4 kleuren, zo kunnen we het programma goed laten aansluiten op de belevingswereld en het energieniveau van de deelnemers. Iedere kleur bestaat uit 2 dieren, waardoor er 8 unieke categorieën ontstaan. Van jong naar oud is de kleurindeling:

  • Oranje (leeuw en vos)
  • Groen (ara en toekan)
  • Blauw (beer en wolf)
  • Paars (raaf en uil)

 

Waarom is het aantal plekken per huishouden teruggebracht naar 6 plekken?

Naar aanleiding van feedback die we hebben ontvangen van o.a. ouders, is er besloten om het maximum aantal inschrijvingen per internetaansluiting terug te brengen naar 6. We vergroten hiermee de kans op deelname voor ieder kind en we zijn flexibeler met het indelen van groepen. Hierdoor hebben we het maximum aantal inschrijvingen dit jaar kunnen vaststellen op 1700.

 

Wat is het programma?

Het programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

Op maandag t/m donderdag verzamelen de kinderen om 8:45.

Tussen 9:00 en 9:30 zijn de kinderen op de spel locatie en zal het spel programma aanvangen.

Rond 15:00 eindigt het spel programma

Rond 15:45 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

 

Op vrijdagochtend verzamelen de kinderen om 8:45.

Tussen 9:00 en 9:30 zijn de kinderen op de spel locatie en zal het spel programma aanvangen.

Rond 12:00 eindigt het spel programma

Rond 12:30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

 

Op vrijdagavond vindt een avond programma plaats, deze loopt van ongeveer 18:00 tot 23:00.

 

Hou de website in de gaten voor meer informatie over het programma.

Is het mogelijk een groep van meer dan 6 deelnemers samen te stellen?

Voor plekken die in 1 keer zijn afgenomen (maximaal 6) kunnen wij de garantie geven dat deze bij elkaar komen. Wilt u een groep van meer dan 6 deelnemers samenstellen? Door het opgeven van een unieke groepsnaam kunt u deze voorkeur kenbaar maken. We nemen deze voorkeur mee met het indelen van groepen, maar geven geen garantie dat dit lukt.

Uit hoeveel en welke tekens mag mijn unieke groepsnaam bestaan?

De unieke groepsnaam mag uit maximaal 50 tekens bestaan.

Alleen a t/m z , 0 t/m 9 en geen spaties.

Het groepje van mijn kind, stond afgelopen jaar op de reservelijst. Krijgen deze kinderen dit jaar voorrang om mee te doen?

Helaas kunnen we de kinderen die vorig jaar op de reservelijst stonden geen voorrang geven op de andere kinderen. Wel hebben we naar aanleiding van feedback die we hebben ontvangen van o.a. ouders besloten om het maximum aantal inschrijvingen per internetaansluiting terug te brengen naar 6. We vergroten hiermee de kans op deelname voor ieder kind en we zijn flexibeler met het indelen van groepen. Hierdoor hebben we het maximum aantal inschrijvingen dit jaar kunnen vaststellen op 1700.

Ik wil graag mijn kinderen en hun vriendjes inschrijven. Komen ze nu met z'n zessen bij elkaar? Ik wil juist dat ze bij leeftijdsgenootjes komen. Hoe?

Je reserveert en betaald 6 plekken. Jij als ouder bepaald welke kinderen wij bij elkaar plaatsen. Dit kunnen er 6 in een groep zijn of zoals om dit geval  2 groepjes van 3 kinderen.
Op het inschrijfformulier van de kinderen kun je kiezen voor groepje maken en kun je een unieke groepsnaam voor dat groepje invullen.
In dit geval zal dat een groepsnaam voor groepje 1 zijn (zitten gegarandeerd bij elkaar) en een groepsnaam voor groepje 2 (zitten gegarandeerd bij elkaar).

 

Kan ik deelnemers inschrijven met mijn mobiele telefoon?

Wij adviseren om gebruik te maken van een PC en vaste internet verbinding voor het inschrijven / reserveren van plekken voor het VakantieSpel.
De pagina's op de website zijn wel geschikt voor gebruik op mobiele telefoons. Bij het gebruik van een mobiele telefoon kan het echter voorkomen dat de internetverbinding onderbroken wordt, door de netwerkprovider, het wegvallen van bereik of door het wisselen tussen applicaties. Als gevolg kan door de netwerkprovider een nieuw ip-adres worden uitgegeven waardoor je opnieuw achteraan in de wachtrij komt.

Hoe kan ik vinden waar ik ben ingedeeld?

  1. Ga naar de hoofdpagina van www.vakantiespel.com 
  2. Je ziet hier een blokje “Indeling Bekijken”

  3. Vul hier je voornaam in
  4. Vul hier je geboortedatum in, selecteer hierbij eerst het jaartal (1), en daarna de juiste maand (2).

  5. Klik op bekijk indeling
  6. Er opent zich nu een nieuw venster met de informatie over de indeling.

Mocht je vragen hebben over de indeling neem dan contact op met info@vakantiespel.com