;
Spel-Commissie
Spel-Commissie
Spel-Commissie

Spel Commissie

Misschien ken je ze wel; die stafleden de tijdens het Vakantiespel met een portofoon rondlopen. Ze zijn vaak al om 6.00u aanwezig en druk bezig met het begeleiden en organiseren van de spelen.

De stafleden die we hier bedoelen zijn de leden van de Spel Commissie. De Spel Commissie is verantwoordelijk voor het verzinnen van een spelprogramma voor de verschillende leeftijdcategorieën.

Het Vakantiespel is onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën,wij noemen ze kleurstellen. Voor iedere leeftijdcategorie wordt een eigen spelprogramma gemaakt.

Hoe gaan zij te werk?

  • ·In november verdelen ze de commissie in een aantal subcommissies. Deze subcommissies bestaan uit 2 of 3 personen die een spel bedenken, verder uitwerken en tijdens het Vakantiespel de coördinatie over dat spel hebben.
  • ·In november en december gaan de subcommissies brainstormen over verschillende versies van de spelen.
  • ·In januari kiezen ze de definitieve versie, worden er namen in het thema verzonnen voor de spelen en worden de spellocaties vastgelegd.
  • ·In februari, maart en april worden de ideeën in detail uitgewerkt en wordt er bekeken welk spelmateriaal er nodig is. Soms wordt er materiaal gekocht of gehuurd, maar het meeste materiaal wordt zelf gemaakt!
  • ·In mei vindt het maken van spelmateriaal plaats op 'klusjesdagen' die samen met onze Facilitaire Dienst worden georganiseerd. We klussen dan heel wat prachtig spelmateriaal in elkaar.
  • ·In mei en juni wordt het kopieerwerk dat we nodig hebben voor de verschillende spelen gemaakt, gekopieerd en eventueel gelamineerd
  • ·In juli begint het aftellen, voordat in de laatste week van de schoolvakantie het Vakantiespel begint.

Als Spel Commissielid heb je dus een heel afwisselend maar ook een druk jaar. We helpen elkaar gedurende het jaar waar dat nodig is. Na een jaar lang voorbereiden geeft het dan een enorme kick als het spel dat jij hebt verzonnen door al die lachende kindergezichtjes wordt uitgevoerd.

De Spel Commissie bestaat dit jaar uit Britt, Dennis, Larissa, Lia, Manon, Marit, Mark, Mikki, Minka, Ruben en Tamara

Lijkt het je wat om deel uit te maken van de Spel Commissie, neem dan contact op met info@vakantiespel.com.

 

Deel dit bericht:

Meer nieuws
Meer nieuws
Vakantiespel 2017 uitver...
Update Afgelasting Dinsd...
Volg ons!
Volg ons!