Programma - Digitale Speurtocht

De speurtocht met de QR-codes is elke dag anders! Je kunt elke dag in een andere wijk een speurtocht doen als je wilt. Hieronder kun je zien welke wijken er zijn. Bij elk adres zie je een QR-code, deze scan je met een mobiele telefoon (met internetverbinding). Je krijgt dan een opdracht te zien, die je kunt uitvoeren. Het maakt niet uit hoe je de route loopt, dit kun je helemaal zelf bepalen.

Belangrijk! Met de speurtochten kun je punten verdienen, om de anti-verveelmeter te laten stijgen. Zorg dus dat je zoveel mogelijk speurtochten loopt! Deze speurtocht (groene posters) kun je elke dag opnieuw lopen, want hij verandert per dag. Voor deze (meer) digitale speurtocht is een mobiel met internet nodig en een QR-code scanner. Tip: je kunt de speurtochten ook met de fiets doen.  Als je kunt laten zien dat je mee hebt gedaan aan een van de speurtochten, ligt er bij de pop-upstore nog een prijsje voor je klaar. 

Hoe meer vragen je goed hebt, hoe meer punten je verdient voor de anti-verveelmeter.

Wat heb je verder allemaal nodig voor de speurtocht. Allereerst natuurlijk je gezelligste vriendjes waar je een groepje mee gaat vormen.
Maar voor een gave tocht is meer nodig, dus pak je rugzak en vul deze met je groepje met onderstaande spullen:

 • Voor alle groepsleden een pakje/flesje drinken
 • Voor alle groepsleden een lekker koekje of snoepje
 • Een of meerdere smartphones met een internetverbinding

Neem voor de speurtocht op dinsdag ook de volgende spullen mee:

 • Een rol WC papier
 • 5 knijpers
 • Een doosje stoepkrijt
 • Een doosje kleurpotloden
 • Papier of een schrift
 • Een bol wol/touw
 • Een doosje paperclips
 • 5 lege halve liter petflesjes
 • Een bal (klein formaat)

Problemen tijdens de speurtocht?
Loop je de speurtocht en is er opeens een poster weg of heb je tijdens de speurtocht een andere vraag? Neem dan contact met ons op via info@vakantiespel.com of bel ons op 06 25443311.

 • Maandag quiz speurtocht
  Vandaag wordt jouw algemene kennis getest. Scan de QR-codes en beantwoordt raadsels, los sommen op en zoek in afbeeldingen naar het andere voorwerp.
  Lever je antwoord aan door een foto in te sturen via de app (dit mag per antwoord één foto zijn, of alle 10 de antwoorden op één foto).
  Tip! Houd de antwoorden bij in je telefoon en stuur ons een screenshot of schrijf je antwoorden op een blaadje en maak hier een foto van die je opstuurt. 
 • Dinsdag materialen speurtocht
  Heb je het lijstje materialen die op de website en in het doeboek staat verzameld? Deze heb je vandaag nodig. Scan de QR-codes en ontdek waarom je deze voorwerpen nodig hebt. Vergeet niet je als je klaar bent de foto’s van je opdrachten vis de app in te sturen? Fuifje vraagt soms om een filmpje op te sturen. Helaas is dit in de app niet mogelijk... maar via de sociale media kun je de filmpjes wel met ons delen!
  Tip! Houd in je telefoon de opdrachten per locatie bij of schrijf het op een blaadje papier.
 • Woensdag posterspeurtocht
  Vandaag testen wij je geheugen. Achter de QR-codes zitten samengestelde VakantieSpelposters verstopt. Kun jij de juiste helften bij elkaar zoeken en in de app aangeven welke dit zijn? Lever je antwoorden in door via de app een foto in te sturen.
  Tip! Houd de antwoorden bij in je telefoon en stuur ons een screenshot of schrijf je antwoorden op een blaadje en maak hier een foto van die je opstuurt.
 • Donderdag 'het perfecte plaatje'
  Vandaag testen wij jouw creativiteit en vindingrijkheid. Achter de QR-codes zitten opdrachten die jullie (allemaal als je dat wilt) moeten vastleggen op een foto. Aan het einde van je tocht maak je per locatie een collage die je via de app instuurt. (We ontvangen van jou dus maximaal 10 collages.)
 • Vrijdag 'wie is het?'
  Druk op de link om te zien wie de verdachten zijn. Print het formulier uit. Achter iedere QR-code zitten één of meer aanwijzingen die jou helpen om erachter te komen wie we zoeken.
  Tip! Houd in je telefoon de aanwijzingen bij (en stuur ons een screenshot) of schrijf je aanwijzingen op een papiertje en maak hiervan een foto als je weet wie de persoon is die we zoeken. 

De speurtocht is beschikbaar in 15 verschillende wijken verspreid over Alphen aan den Rijn. In elke wijk is de speurtocht hetzelfde. De digitale speurtocht kun je doen in de volgende wijken:

Wijk 1 - Kerk en Zanen 1

Wijk 2 - Kerk en Zanen 2

Wijk 3 - Kerk en Zanen 3

Wijk 4 - Gouwsluis

Wijk 5a - Centrum 1

Wijk 5b - Centrum 2

Wijk 6 - Hoge Zijde 1

Wijk 7 - Hoge Zijde 2

Wijk 8 - Planetenbuurt/centrum

Wijk 9 - Zegersloot

Wijk 10 - Ridderveld

Wijk 11 - Stromenbuurt

Wijk 12 - Ambachtenbuurt

Wijk 13 - Horstenbuurt

Wijk 14 - Ridderbuurt