;
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een aantal Jaren geleden heeft een aantal bestuursleden deelgenomen aan het zogenaamde “In Veilige Handen” traject van de Gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met Participe. Het hele project was bedoeld om bewustwording te creeëren bij de diverse vrijwiliigersorganisaties binnen onze gemeente over de gevaren en valkuilen inzake (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Een van de mogelijkheden is de wellicht bekende Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Als Vakantiespel zullen we het opvragen van de VOG introduceren door middel van een jaarlijkse steekproef. Als je je aanmeld als vrijwilliger voor de leukste week van je vakantie is er een kans dat je een email ontvangt van Justis/Ministerie van Justitie, dit betekend dat je door ons geselecteerd bent voor de steekproef.

Alles wat je hoeft te doen is de stappen te volgen zoals ze in de email staan en te wachten tot de VOG door de brievenbus op de mat valt. De VOG willen wij graag van je ontvangen, hoe en waar dat zullen we je uiteraard op tijd laten weten.

De aan ons verstrekte gegevens zijn strict vertrouwelijk. Wij willen bij deze garanderen dat wij de VOG’s ook zo zullen behandelen, de gegevens zullen veilig worden opgeborgen en worden na het Vakantiespel vernietigd.

Wij hopen met de introductie van de VOG het Vakantiespel nóg een stukje veiliger te maken.

Meer informatie over de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Deel dit bericht:

Meer nieuws
Meer nieuws
Informatieboekjes beschi...
Inkorting Donderdag Prog...
Volg ons!
Volg ons!