Veelgestelde vragen

Vragen over het meedoen als deelnemer aan Het VakantieSpel:

Hoe oud moet ik zijn om deel te nemen aan Het VakantieSpel?
Het VakantieSpel wordt georganiseerd voor kinderen uit groep 3 t/m 8 (of vergelijkbare fases) van de basisschool. Deelnemers van Het VakantieSpel zijn daarmee tussen de 6 t/m 12 jaar oud. Als een deelnemer het komende schooljaar naar groep 3 gaat dan kan hij/zij meedoen met Het VakantieSpel.

In 2021 wordt er eenmalig een uitzondering gemaakt voor deelnemers die in 2020 in groep 8 zaten en hun laatste VakantieSpel niet hebben kunnen deelnemen aan Het VakantieSpel. Zij mogen in 2021 alsnog meedoen.

Wanneer en hoe kan ik me inschrijven voor Het VakantieSpel 2021?
Alle informatie over de datum en het inschrijfproces kun je hier vinden.

Waarom kan ik maar vier plekken per internetverbinding reserveren?
Om iedereen gelijke kansen te geven om plekken te reserveren voor Het VakantieSpel hebben we een het maximum van vier plekken per internetaansluiting te vastgesteld. Dit aantal is in 2021 lager dan voorgaande jaren gezien de geldende Covid-19 maatregelen.

Hoe ziet de groepssamenstelling er dit jaar uit en kunnen kinderen bij elkaar opgegeven worden?
De groepssamenstelling zal dit jaar iedere dag anders zijn aangezien deelnemers een ander programma volgen, afhankelijk van de gemaakte keuze bij de inschrijving. Een groepje vormen met vriendjes en vriendinnetjes is alleen mogelijk voor de vier plekken die tegelijk gekocht worden. 

Kunnen kinderen die niet in Alphen aan den Rijn wonen ook deelnemen aan Het VakantieSpel?
Het VakantieSpel wordt georganiseerd voor kinderen uit alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Kan ik deelnemers inschrijven via mijn mobiele telefoon?
Wij adviseren om gebruik te maken van een computer en vaste internet verbinding voor het inschrijven / reserveren van plekken voor Het VakantieSpel. De pagina’s op de website zijn wel geschikt voor gebruik op mobiele telefoons. Bij het gebruik van een mobiele telefoon kan het echter voorkomen dat de internetverbinding onderbroken wordt, door de netwerkprovider, het wegvallen van bereik of door het wisselen tussen applicaties. Als gevolg kan door de netwerkprovider een nieuw IP-adres worden uitgegeven waardoor je opnieuw achteraan in de wachtrij komt.

Wat kost Het VakantieSpel?
Met dank aan onze sponsoren kunnen we het inschrijfgeld voor kinderen laag houden. Het inschrijfgeld voor kinderen bedraagt dit jaar € 15,- per deelnemer voor drie dagen VakantieSpel en moet tijdens het inschrijven via iDeal betaald worden.

Wat gebeurd er als Het VakantieSpel door Covid-19 niet kan door gaan?
Indien de Covid-19 maatregelen het niet toestaan Het VakantieSpel te organiseren wordt deze geannuleerd. Het volledige inschrijfgeld wordt dan teruggestort.

Kijk voor veelgestelde vragen over het meehelpen hier.