Organisatie

Stichting Vakantiespel organiseert jaarlijks in de laatste week van zomervakantie (midden) Het VakantieSpel. Het gehele jaar zijn verschillende commissies aan het werk om alles te organiseren van spelletjes voor de deelnemers, een verhaallijn tijdens de week, het thema T-shirt tot aan gezellige avonden voor de vrijwilligers. Zonder deze zogenaamde Club van 60, de vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten voor stichting Vakantiespel, zou het organiseren van deze toffe week onmogelijk zijn.

Ieder jaar worden ongeveer 1500 kinderen uit Alphen aan den Rijn de hele week vermaakt met sport- en spelactiviteiten. Dit wordt mogelijk door de circa 500 vrijwilligers die zich aanmelden voor de begeleiding tijdens de VakantieSpelweek. Voor de deelnemers en hun ouders vormt Het VakantieSpel een mooie afsluiting van de zomervakantie en de mogelijkheid om alvast weer in een ritme te komen voor de start van het nieuwe schooljaar.

Organisatiestructuur VakantieSpel

Tijdens Het VakantieSpel dragen alle deelnemers en vrijwilligers een VakantieSpel T-shirt. Hierdoor is het gelijk duidelijk wie bij Het VakantieSpel hoort en wat zijn of haar rol is.

De deelnemers hebben een wit T-shirt aan.
De leiding van de groepen deelnemers dragen een geel T-shirt.

Het blauwe T-shirt wordt gedragen door de algemene stafleden en kleurtroepen.
Het rode T-shirt wordt gedragen door de aanspraakpunten tijdens de week. Dit zijn onder andere de coördinator algemeen, vrijwilligerscoördinatoren, kleurhoofden en hoofd verkeersdienst.