Nieuws

Inschrijfdata en thema

Het thema van Het VakantieSpel is dit jaar: Fuifje’s Fuifje! We nodigen alle feestbeesten uit om te helpen of deel te nemen. De inschrijvingen starten op 18 maart voor de vrijwilligers en op 15 april voor de deelnemers.

Het VakantieSpel, ‘de leukste week van je vakantie’, vindt dit jaar voor de 65ste keer plaatsen dat moet gevierd worden. De hele week staat in het thema van Fuifje’s Fuifje.

Op 18 maart starten de inschrijvingen voor vrijwilligers voor zowel de Alphense Avond4Daagse als Het VakantieSpel. “Zeker bij Het VakantieSpel kunnen we veel hulp gebruiken. Zonder vrijwilligers kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. Voor Het Vakantiespel wordt gezocht naar groepsleiding en algemene stafleden. De groepsleiding begeleidt de hele week hetzelfde groepje deelnemers: zij lopen met hen naar de spelonderdelen en moedigen hen aan. De algemene stafleden begeleiden de spellen: zij zorgen ervoor dat alle spellen klaarstaan, leggen de spellen uit en enthousiasmeren de deelnemers.  

Naast het dagprogramma voor deelnemers is er ‘s avonds ook vermaak voor de vrijwilligers. Elke avond is er een programma met een leuke activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond. Niet alleen voor de deelnemers dus de leukste week van de vakantie, ook voor de vrijwilligers!